Sektörel Blog

Sektörel Blog

Hamilelik Döneminde Sağlıklı Beslenme

 

Hamilelik dönemi, hassas geçen bir süreçtir. Hamilelikte sağlıklı beslenme her zamanki alışkanlıklardan daha önemlidir. Bebeğin organları gebelikte sağlıklı gelişmek için bazı gıdalara ihtiyaç duyar. Karbonhidrat, yağ ve protein miktarının doğru belirlenmesi ve tüketilmesi halinde sağlıklı bir gebelik süreci devam eder. Anne adayının bu dönemde beslenme konusuna ayrıca dikkat etmesi gerekirken en iyi besinleri sizler için bu yazımızda derledik.

Sağlıklı Beslenme Hamilelik Döneminde Nasıl Olmalı?

Düzenli gebelik için bazı uygulamalar bulunmaktadır. Sağlıklı gebelik diyeti olarak adlandırılan bu uygulamanın amacı, dengeli beslenmeyi sağlamaktır. Yağsız etler, yumurta, meyve, sebze ve tahıl gibi protein bakımından zengin olan ürünlerin yanı sıra; Vitamin, mineral, yağ ve karbonhidratlardan oluşan gebelik diyeti, düzenli devam etmelidir.

Hamilelikte Hangi Besinlere İhtiyaç Duyulur?

Hamilelikte, sağlıklı beslenme programına uyum konusu çok önemlidir.

Demir ve kalsiyum açısından zengin besinleri tercih etmesi gereken anne adayları, besin takviyesi almak adına, doktoruna danışmalıdır. Aşağıda, gebelikte ihtiyaç duyacağınız besinler sıralanmaktadır.

Süt ürünlerinde, yağsız süt başta olmak üzere yoğurt ve peynir en iyi kalsiyum kaynakları olarak sıralanır. Günlük birkaç defa süt içmesi gereken anne adaylarının ayrıca pastörize sütle yapılan peynir ve yoğurt tüketmesi önemlidir.

Meyveler ve Sebzeler

Vitamin açısından son derece zengin olan meyveler ayrıca lifli gıdalardır.

Kabızlığı önleyen meyvelerin yanı sıra sebzelerin de bol miktarda tüketilmesi gerekir. Sağlıklı atıştırmalıklar arasında olan fıstık ve fındık ayrıca iyi bir protein kaynağıdır. Haliyle gebelikte sağlıklı beslenmek isteyen anne adaylarının günlük olarak fındık ve fıstığın yanı sıra badem ve ceviz tüketmesi önerilir.

Yumurta: B12, D vitamini ve protein bakımından zengin olan yumurtanın kızarmış tost ekmeğinde haşlanmış ya da çırpılmış olarak tercih edilmesi yeterlidir.

Hamilelikte sağlıklı beslenme için demir zengini gıdaların da tüketilmesi gerekir.

Yağsız et, kahvaltılık gevrekler ve ıspanak tüketerek, vücudun bu dönemde ihtiyaç duyacağı demiri karşılayabilirsiniz. Demir bakımından ayrıca, ciğer, yeşil yapraklı sebzeler, kümes hayvanları, baklagiller, tofu ve balık önemlidir.

Kuru bakliyatlar, kahvaltılık gevrekler ve makarnalar, folik asit ihtiyacınızı karşılar.

Gebelikte sağlıklı beslenmenizi sağlar.

Bağlantı: www.kobiajanda.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar